Mida teha Otepääl? Maalilise Pühajärve kaldal asuv GMP Clubhotelis on olemas kõik, mida vaja tõhusaks kaugtööks ja kosutavaks puhkuseks. Siin saab need kaks asja mängleva kergusega ühendada, sest vaikses hotellis edeneb ladusalt töö ning ümbritsevast loodusest leiab hulgaliselt mitmesugust põnevat välitegevust.
Kindlasti ei saa jätta mainimata, et kui tahad Otepääl hästi süüa, siis siinne GMP Pühajärve restoran on üks ümbruskonna parimaid söögikohti! GMP Clubhoteli juhataja Maarja Sallok ütleb, et enamasti tullaksegi Otepääle puhkama nii, et natuke on kaasas ka tööd, mille saab ära teha hotellituppa üles seatud ajutisest kontorist.
„Kaugtöö tegemine on tänapäeval lihtsalt nii elementaarne, et märkamatult ongi sul igal pool töö kaasas,“ ütleb Sallok. Ta on ka oma klientide näitel tähele pannud, et inimestel on aega linnakärast eemale tulla küll – kui Otepääle juba tullakse, siis kauemaks kui üheks ööks. „Minimaalselt tavaliselt kaheks ööks või siis veelgi pikemalt. Ja miks ka mitte – tööasju saab teha privaatsest kontorist distantsilt ning samas on siin käe-jala juures väga mitmekesised puhkamisvõimalused alates spaamõnudest kuni sportlike tegevusteni välja.“
Mitu erinevat kaugtöövarianti
GMP Clubhotelis on ruumi igasugustele seltskondadele. Kaugtööle võib tulla nii üksi, pere või ka tiimiürituse raames. Peredele on hotellis suuremad külaliskorterid, kus on ka köök ühes kõige söögitegemiseks vajalikuga. Kusjuures siin on sõna otseses mõttes kõige peale mõeldud, sest igas toas või korteris on kuivatuskapid, kus saab kuivatada riideid.
Kui aga soovid kaugtöö tegemise vahepeal nautida Otepää ümbruse vingeid rattaradu oma jalgrattaga, siis palun – ka sinu jalgratas on oodatud GMP Clubhoteli, sest siin on olemas spetsiaalne rattahoiuruum. Talvel aga saavad hotellikülastajad kasutada suuskade määrimiseks määrderuumi.
Kes tuleb Pühajärve kaldale tööle või puhkama üksinda, seda ootavad mõnusad stuudiokorterid, kus on samuti sisse seatud võimalused kaugtöö tegemiseks. Seal on olemas kohtvalgustid, kontoritööl ning Saku Kuld kaugtöösviitides ka lugemistoolid.
Asjalik seminar + lõõgastav looduselamus = ideaalne meeskonnaüritus
Ettevõtete seas on GMP Clubhotel armastatud seminaride ja meeskonna väljasõitude pidamise koht. Koosolekuruumi mahub siin olenevalt paigutusest seminari pidama kuni 40 inimest, hotellis on aga koos lisavooditega kohti 70le külalisele. „Meeskonnapäevi on tehtud nii, et gruppide kaupa tehakse maja peal erinevates kohtades tööd, õhtul võetakse koos ette matk ning pärast veel maitsev õhtusöök ja kosutav saun.“
Salloki sõnul on levinud ka suve- ja talvepäevade Otepääl pidamine ning seejuures teeb eriti meele rõõmsaks see, et aegade unustusse on vajunud need üritused, mille sisuks oli rohke alkoholi tarbimine. „Tänapäeval on firmaüritustel rõhk sportlikel ja aktiivsetel tegevustel. Võimalusi nendeks leidub meie ümbruses igale maitsele ja meil on ka palju koostööpartnereid, kes pakuvad väga huvitavaid tegevusi. Näiteks talvel saab minna tõukekelgumatkale, suvel valguspaatidega hämarale Pühajärvele. Sisuliselt naabermajas Pühajärve spaas ootavad spaaprotseduurid, lähikonnas on suusamäed, snowtubing, seikluspark, golfirajad.“
Millal on parim aeg tulla?
Otepääl on kaks turismi tipphooaega – suvi ja talv. Seevastu sügisel ja kevadel pole siin rahust ja vaikusest puudus ning just siis on Salloki sõnul parim aeg siia töötegemise eesmärgil tulla. Üllatavalt pole koroonaaeg muutnud Otepää elu vaiksemaks, vaid vastupidi – nüüd on rohkem au sees just linnast ära tulemine ja looduselamuste otsimine. „Meie elu keerleb ümber looduse ja nautimise,“ ütleb Sallok.
Toidunaudinguid pole vaja kaugelt otsida, sest Pühajärve restoran kuulub Eesti parimate toidukohtade hulka. Sallok soovitab kindlasti laua broneerida, sest muidu võib lihtsalt juhtuda nõnda, et vabu kohti polegi. Eriti puudutab see nädalavahetusi. Menüü koosneb võimalikust paljust Eesti kohalikust kraamist. „Suvel siig, praegu meie enda köögis valminud käsitööpasteet, tallepraad, dessertidest majakook, mida kliendid armastavad juba 12 aastat ning meie moodi tuuletasku,“ loetleb Sallok Pühajärve restorani söögihitte.
Kuplandi kaugtöökogemusest kirjutas Kristina Traks